Programma Kwaliteitsimpuls Groenalliantie

Excursie Krimpenerhout voor herhaling vatbaar

January 20, 2019 139 keer bekeken 0 comments

Ruim 30 belangstellenden liepen woensdag 16 januari mee met de door Staatsbosbeheer georganiseerde excursie over de werkzaamheden in de Krimpenerhout. De werkzaamheden maken onderdeel uit van de kwaliteitsimpuls Groenalliantie, die als doel heeft het gebied aantrekkelijker te maken voor recreanten.

De deelnemers waren vooral nieuwsgierig hoe het er straks allemaal uit komt te zien. De deelnemers waren vooral nieuwsgierig hoe het er straks allemaal uit komt te zien. Ook hadden zij vragen over de werkzaamheden op en rond de plas die zorgen voor een betere waterkwaliteit.

De afgelopen maanden is er onder andere gewerkt aan nieuwe paden en is het strand van de Surfplas verbreed. Ook zijn er natuurvriendelijke oevers aangelegd, die meer vogels en insecten zullen aantrekken. Daarmee wordt het gebied ook voor de bezoeker die is geinteresseerd in natuur weer interessanter.

Om de waterkwaliteit in de plas te verbeteren brengt de aannemer vanaf volgende week een laagje zand aan op de bodem. Dit laagje zorgt ervoor dat fosfaten die in de bodem zijn opgeslagen niet meer kunnen vrijkomen.

Verder staan voor de komende periode onder andere een nieuw speeleiland en entreegebouw op de planning. Dit laatste moet bijdragen aan een betere herkenbaarheid van de Krimpenerhout. Het gebouw krijgt een natuurlijke uitstraling zodat dit past in de omgeving. Er worden ook toiletvoorzieningen in geplaatst.

Meer informatie over de werkzaamheden in de Krimpenerhout vindt u hier.

 

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings