Programma Kwaliteitsimpuls Groenalliantie

Kwaliteitsimpuls Gouwebos van start

24-01-2019 163 keer bekeken 0 reacties

In een winterse omgeving zetten voorzitter Kees Oskam, de bestuursleden Kirsten Schippers en Jan Vente van Groenalliantie Midden-Holland samen met de aannemer Harry Verboon op donderdag 24 januari de schep in een bevroren grond als startsein voor de werkzaamheden van de kwaliteitsimpuls Gouwebos.

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het plaatsen van nieuwe en het opwaarderen van bestaande sport- en speelvoorzieningen zoals een avontuurlijke speelplaats aan de kant van Waddinxveen. Ook worden de oevers hersteld en meer natuurlijker gemaakt.

Klimmen, glijden, roetsjen
Gestart wordt met het opknappen van de avontuurlijke speelplaats. Met een waterpomp op het strand en stapstenen in het water is er straks veel meer te beleven voor de kleintjes. Een klimtoestel met uitkijktoren en kabelbaan zullen daar zeker ook voor zorgen. Rondom het water en de speeltoestellen komen picknickbanken te staan en een bomenkunstenaar maakt van dikke stammen spectaculaire banken waarin hij insecten en vlinders heeft uitgezaagd.

Groene oevers voor vogels
Om verdere afbrokkeling te voorkomen worden de oevers in het bos hersteld. De beschoeiing van hout wordt weggehaald zodat een meer geleidelijke overgang ontstaat van land naar water. Deze meer natuurlijke oevers zijn aantrekkelijk voor insecten en vogels die er hun plek in zullen vinden. Voor de recreant voegt dit de nodige extra beleving toe aan een wandeling door het bos. 

Planning
Als het weer het toelaat starten de werkzaamheden eind januari. Plaatselijk kunnen recreanten hinder ondervinden omdat paden tijdelijk zijn afgesloten. De verwachting is dat de werkzaamheden dit voorjaar zijn afgerond zodat recreanten, en vooral kinderen, er tijdens de eerste warmere zonnestralen volop van kunnen genieten.

Fotobijschrift
Op de foto van links naar rechts: Harry Verboon, Kees Oskam, Jan Vente en Kirsten Schippers.

 

0  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...