Programma Kwaliteitsimpuls Groenalliantie

Werkervaring opdoen bij uitvoering kwaliteitsimpuls

04-03-2019 201 keer bekeken 0 reacties

Op de uitvoering van de werkzaamheden voor de kwaliteitsimpuls Krimpenerhout voor Groenalliantie Midden-Holland wordt een social return van 5% op de loonsom van de aanbesteding behaald.

Dit gebeurt door de inzet van twee statushouders bij het bouwen van nieuwe speeltoestellen in de verschillende recreatiegebieden. Zo worden kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt betrokken bij de uitvoering van de opdracht.

 Staatsbosbeheer verplicht aannemers tot de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij hun werkzaamheden. Voor aannemer Verboon Maasland is dit geen probleem. De aannemer geeft deze groep graag een steuntje in de rug bij het vinden van een plek op de arbeidsmarkt en heeft als erkend leerbedrijf veel ervaring met het opleiden van mensen.

Participeren naar vermogen
Social return is een aanpak om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Staatsbosbeheer maakt bij de inkoop afspraken met aannemers over het creëren van extra arbeids-, werkervarings- of stageplekken voor deze doelgroep. Op deze wijze kan deze participeren naar vermogen. Er is sprake van extra productiviteit die anders onbenut zou blijven. Met social return worden geen bestaande banen verdrongen.

Motivatie
Een ding is zeker; aan motivatie ontbreekt het bij de twee statushouders uit Eritrea in ieder geval niet volgens Arno Schnitker, projectleider bij Verboon Maasland. Arno: ‘Beiden zijn woonachtig in Maasland en via social return bij ons in november gestart als medewerker. De weersomstandigheden waarin zij hun werkzaamheden uitvoeren verschillen nogal met die van hun thuisland. Alleen al de temperatuur scheelde in de wintermaanden bijna 30 graden, maar je hoort ze er niet over. Ze zijn leergierig en willen graag werken. Binnen ons bedrijf is er veel wederzijds respect voor elkaar, zeker wanneer je een praatje met hen maakt en hoort wat ze allemaal hebben meegemaakt.’

 

 

0  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...