Programma Kwaliteitsimpuls Groenalliantie

Kinderen van basisschool het Mozaïek planten struiken in EZH-bos

27-03-2019 225 keer bekeken 0 reacties

Groep 5 van basisschool het Mozaïek uit Krimpen aan den IJssel heeft dinsdagmiddag 26 maart onder begeleiding van de boswachters van Staatsbosbeheer een groot aantal inheemse struiken geplant in het EZH-bos van Groenalliantie Midden-Holland.

De struiken zijn geplant op open plekken die vorig jaar zijn ontstaan na het verwijderen van zieke essen. De essen waren aangetast door de besmettelijke schimmelziekte die essentaksterfte heet. Zieke essen kunnen takken verliezen en op termijn zelfs omvallen. Ingrijpen is daarom noodzakelijk vanwege de veiligheid voor bezoekers.

Gevarieerd en aantrekkelijk bos
De kinderen hadden veel lol in het planten van soorten als meidoorn, hazelaar, sleedoorn en gelderse roos. Deze inheemse soorten zorgen voor een gevarieerd en aantrekkelijk bos voor zowel dieren als mensen. Ook wordt het risico op spreiding van ziektes verkleind. De struiken hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen, maar zorgen al snel voor aan aantrekkelijkere en groene aanblik. Voorafgaand aan de plantactie kregen kinderen in de klas uitleg over de verschillende boomsoorten en het beheer van bossen.

Zomereik
De kinderen plantten ook een zomereik die Staatsbosbeheer schonk aan Groenalliantie Midden-Holland als blijk van waardering voor de samenwerking die afgelopen december voor de komende zeven jaar werd vastgelegd.

0  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...