Programma Kwaliteitsimpuls Groenalliantie

Gewenste recreatieve verbindingen in kaart gebracht

29-03-2019 82 keer bekeken 0 reacties

Donderdag 28 maart organiseerde Staatsbosbeheer in opdracht van Groenalliantie Midden-Holland een workshop Verkenning prioritaire verbindingen.

Resultaat is een lijst met urgente nieuwe en te verbeteren recreatieve verbindingen die de recreatiegebieden in de Krimpenerwaard en de Reeuwijkse Plassen en omstreken nog beter laten functioneren. Deelnemers waren afgevaardigden van de provincie, gemeenten en belangenorganisaties zoals de Fietsersbond, Wandelnet, het Hoogheemraadschap en het Zuid-Hollands Landschap.

Vergroten mogelijkheden
Aantrekkelijke en veilige recreatieve verbindingen tussen de woonomgeving en de recreatiegebieden vormen een voorwaarde voor het gebruik. Hetzelfde geldt voor aantrekkelijke verbindingen tussen de recreatieterreinen onderling en andere toeristisch-recreatieve trekkers in de regio. Zij vergroten de mogelijkheden voor uitnodigende dagtochten.

Inventariseren en prioriteren
Tijdens de workshop hebben de aanwezigen de gewenste recreatieve verbindingen (fysieke schakels) in beeld gebracht. Vervolgens zijn prioriteiten bepaald en is de slagingskans van de gewenste verbindingen besproken. Tenslotte is gekeken naar de mogelijke rollen van Groenalliantie Midden-Holland en de deelnemende partijen. De resultaten van de workshop worden verwerkt in een voorstel dat het bestuur van Groenalliantie Midden-Holland in juli bespreekt.

Kwaliteitsimpuls Groenalliantie
Het project ‘Verkenning prioritaire verbindingen’ maakt onderdeel uit van de Kwaliteitsimpuls Groenalliantie die als doel heeft de recreatiegebieden aantrekkelijker te maken voor recreanten zodat zij er meer kunnen doen, beleven en zien. Een goede bereikbaarheid vormt een belangrijke voorwaarde voor het gebruik van de recreatiegebieden. Kijk voor meer informatie over dit project op Recreatieve verbindingen.

0  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...