Programma Kwaliteitsimpuls Groenalliantie

Extra toezicht op navolging hondenbeleid Krimpenerhout

25-04-2019 99 keer bekeken 1 reacties

De afgelopen weken heeft Staatsbosbeheer namens Groenalliantie Midden-Holland de werkzaamheden om de waterkwaliteit in de Surfplas te verbeteren afgerond en is het speeleiland gereed gekomen. Helaas is gebleken dat extra bebording en toezicht nodig zijn om hondenbezitters op de regels te wijzen.

Honden zijn op het strand en het speeleiland niet toegestaan en dienen op het pad langs het strand te zijn aangelijnd, zoals vastgelegd in gemeentelijk beleid. De komende weken waarschuwen toezichthouders de bezoekers die deze regels overtreden. Wie zich na 15 mei niet aan de regels houdt, riskeert een boete van 140 euro.

Wandelen met de hond
Het gebied rondom de Surfplas is ook erg geliefd bij hondenbezitters. Gevolg hiervan is dat op het nieuw aangelegde strand al behoorlijk wat hondenpoep te vinden is. Dat is erg onhygiƫnisch, slecht voor de waterkwaliteit en verhoogt de kans op Blauwalg. Ook kunnen loslopende honden op het speeleiland kinderen schrik aanjagen. Hondenbezitters zijn van harte welkom in de Krimpenerhout, mits de honden zijn aangelijnd tot het hondenstrand. Verderop in het gebied kan er naar hartenlust met de hond los gewandeld worden.

1  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Anoniem 15-05-19 om 23:06

Wij zijn niet helemaal blij met wat wij lazen over het gebied wat in het blad kontakt stond over dat de honden na het hondenstrand naar hartenlust met de hond los gewandeld kan worden ". De praktijk is dat de honden met hun vuile poten tegen je opspringen omdat de hondeneigenaar's vinden dat hun hond zo lief is en dat moet een ander ook maar vinden. Wij pleiten dan ook voor een veel strenger handhaafbeleid. Zijn we misschien ook af van opmerkingen als "wij betalen hondenbelasting". Overigens wordt dan wel gelijk aangegeven dat men dan kennelijk geen notie heeft van wat de term xxxbelasting betekent
Honden horen gewoon aan de lijn zodat ze geen overlast aan de wandelaars en/of de grote grazers of andere gebruikers kunnen geven.