Programma Kwaliteitsimpuls Groenalliantie

Start zwemseizoen bij Surfplas Krimpenerhout

06-05-2019 75 keer bekeken 0 reacties

Op 1 mei hebben bestuurders het nieuwe zwemseizoen geopend bij de Surfplas in de Krimpenerhout.

Deze eer viel ten deel aan hoogheemraad Agnes van Zoelen, Kees Oskam, voorzitter van Groenalliantie Midden-Holland, wethouder Leon de Wit van de gemeente Krimpenerwaard en wethouder Anthon Timm van de gemeente Krimpen aan den IJssel.

In het gebied van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zijn zeven zwemlocaties, waarvan een in de Krimpenerwaard. Dat is de Surfplas in de Krimpenerhout in Krimpen aan de Lek. Het hoogheemraadschap heeft meebetaald aan het opschonen van de plas.

Zwemmen in de plas
De bodem van de plas is afgezand; een deel van de brasems is afgevangen; er is een natuurvriendelijke oever aangelegd; en er komt weinig tot geen water van buitenaf meer in de plas. 'Dit moet er met elkaar voor zorgen dat er minder voedingsstoffen in de plas zijn, waardoor algen minder snel zullen groeien en geen overlast meer veroorzaken. En dat moet er weer toe leiden dat er in de surfplas weer kan worden gezwommen. Een goed moment om aan het begin van het nieuwe zwemseizoen op 1 mei met elkaar te vieren dat het werk in de zwemplas klaar is,' legt hoogheemraad Agnes van Zoelen uit.

0  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...