Programma Kwaliteitsimpuls Groenalliantie

Excursie aanpak essentaksterfte Loetbos

07-05-2019 155 keer bekeken 1 reacties

Op woensdag 22 mei organiseert Staatsbosbeheer namens Groenalliantie Midden-Holland een excursie over de aanpak van de essentaksterfte in het Loetbos.

De boswachter geeft uitleg over de werkzaamheden die dit najaar in het bos plaatsvinden. De excursie start om 19:00 uur bij de parkeerplaats aan de Kerkweg in Lekkerkerk en duurt maximaal twee uur. 

Uit een inventarisatie van vorig jaar is gebleken dat vrijwel alle essen in het Loetbos zijn aangetast. De ingreep is daarom op plekken groot. Tijdens de excursie kunt u met eigen ogen zien waarom ingrijpen noodzakelijk is. Ook krijgt u alle ruimte om de boswachter vragen te stellen over de impact van de werkzaamheden en wanneer nieuwe bomen worden geplant op de open plekken die ontstaan.

Aanmelden voor de excursie kan via kwaliteitsimpulsgroenalliantie@staatsbosbeheer.nl. Denkt u aan waterdichte (wandel)schoenen?

1  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
dirk van der weide 15-05-19 om 10:35

geen