Programma Kwaliteitsimpuls Groenalliantie

Omgevingsvergunning mountainbike-route Krimpenerwaard ingediend

14-05-2019 44 keer bekeken 0 reacties

Staatsbosbeheer heeft namens Groenalliantie Midden-Holland een omgevingsvergunning aangevraagd voor het realiseren van een nieuwe mountainbikeroute in het centrale deel van de Krimpenerwaard.

Voor enkele onderdelen, zoals te bouwen bruggen, beoordeelt het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard de vergunning. Naast de vergunning zijn ook twee overeenkomsten nodig om met de realisatie van de route te kunnen starten.

Tijdens een langdurig plantraject is een inrichtingsplan voor de mountainbike-route gemaakt waarin alle belanghebbenden zich kunnen vinden: toekomstige gebruikers, natuurorganisaties, terreinbeherende organisaties en anderen.

Overeenkomsten
De route loopt voor een deel over het grastalud langs de N210.  Groenalliantie Midden-Holland moet met de provincie Zuid-Holland een gebruiksovereenkomst afsluiten omdat zij eigenaar van het talud zijn. Het dagelijkse onderhoud van de route komt te liggen bij vrijwilligers van wielerclub De Waardrenner. Ook hiervoor wordt op dit moment een overeenkomst opgesteld.

Aantrekkelijker voor bezoekers
Het realiseren van de mountainbike-route is een van de projecten van de Kwaliteitsimpuls Groenalliantie, die ten doel heeft de recreatiegebieden in het Groene Hart aantrekkelijker te maken voor bezoekers zodat zij er meer kunnen doen, beleven en zien.

0  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...