Programma Kwaliteitsimpuls Groenalliantie

Kom 17 september naar inzaaien idylle Goudse Hout

September 13, 2019 196 keer bekeken 0 comments

Dinsdag 17 september om 13.00 uur wordt er een idylle ingezaaid in de Goudse Hout. Groenalliantie, de Vrienden van de Goudse Hout, Staatsbosbeheer, de Vlinderstichting, de KNNV en het IVN IJssel en Gouwe zaaien dan bloemen in voor vlinders en bijen. Kom langs en doe mee.

Bloeiende bloemen zijn van levensbelang voor vlinders en bijen. Helaas zijn er steeds minder bloemrijke velden. In de Goudse Hout komt daar verandering in. Er wordt door Groenalliantie, de Vrienden van de Goudse Hout, Staatsbosbeheer, de Vlinderstichting, de KNNV en het IVN IJssel en Gouwe hard gewerkt aan een idylle.

In idylles kunnen vlinders, bijen en mensen genieten van nectarrijke bloemenpracht. In de Goudse Hout worden honderden m2 ingezaaid met een duurzaam meerjarig en inheems bloemenmengsel dat aantrekkelijk is voor vlinders en bijen. “Dit zaad zorgt jarenlang voor inheemse bloemen die vol zitten met nectar” zegt Kars Veling van De Vlinderstichting. “We gaan de komende jaren ook bijhouden welke vlinders dit aantrekt en of er ook meer bijen komen”.

Op 17 september om 13.00 uur zal samen met Wethouder Hilde Niezen, de idylle feestelijk ingezaaid worden. U kunt daarbij aanwezig zijn en meehelpen met het zaaien. Kom naar de Goudse Hout, Kale Jonkerpad, rechtdoor langs het Ontmoetingsplein.

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings