Programma Kwaliteitsimpuls Groenalliantie

Reeuwijkse Hout krijgt avonturenroute

November 20, 2019 183 keer bekeken 0 comments

In de Reeuwijkse Hout komt er een nieuwe speelvoorziening, een avonturenroute. Groenalliantie en de Vereniging van Eigenaren van Landalpark Reeuwijkse Plassen ondertekenden hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. De avonturenroute krijgt een lengte van 1,7 km en gaat door de natuur en over het terrein van het Landalpark

Met de komst van de avonturenroute wordt recreatiegebied Reeuwijkse Hout nog aantrekkelijker voor kinderen, jeugdige bezoekers en gasten van Landal. De avonturenroute is bedoeld om kinderen in een natuurlijke omgeving te laten spelen. Er komen geen kant en klare speeltoestellen langs de route, maar verschillende natuurlijke speelelementen. Ook komt er extra informatie over de natuur in de omgeving. De inrichting van de route start medio volgend jaar.

Kwaliteitsimpuls Groenalliantie

De ontwikkelingen in de Reeuwijkse Hout zijn onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Groenalliantie. De Kwaliteitsimpuls heeft als doel recreatiegebieden aantrekkelijker te maken voor bezoekers zodat zij er meer kunnen doen, beleven en zien. In het ene gebied volstaat een kleine opknapbeurt, elders staan aanzienlijke veranderingen op stapel. Groenalliantie Midden-Holland is eigenaar van de recreatiegebieden en opdrachtgever voor de Kwaliteitsimpuls. Een deel van het werk is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland. Staatsbosbeheer staat als beheerder van de recreatiegebieden aan de lat voor de uitvoering. We werken samen met andere partijen om projecten gezamenlijk te realiseren en/of te onderhouden.  

Groenalliantie Midden-Holland

Groenalliantie Midden-Holland is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen a/d IJssel, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Ze behartigen de belangen van natuur, landschap en openluchtrecreatie in de recreatiegebieden in de Krimpenerwaard en rond de Reeuwijkse Plassen. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het beheer van de gebieden.
 

Foto: Ad Klok, vicevoorzitter vereniging van Eigenaren (VvE) Park Reeuwijkse Plassen. Kees Oskamp en voorzitter Groenalliantie Midden-Holland. Op achtergrond namens Groenalliantie bestuurders Leon de Wit (gemeente Krimpenerwaard), Thierry van Vugt  (gemeente Gouda) en Kirsten Schippers (gemeente Waddinxveen).

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings